Криолиза за отстранување на масните наслаги

Криолиза – метод започнат од американската компанија Zeltiq која има произведено апарат со исто име наменет за ладење на кожата и анестезија. Во Канада и Европа, овој апарат се користи за отстра…

Како да искористите остатоци од свеќа?

Дали некогаш сте се запрашале на кои се’ начини можете да искористите остатоци од свеќа, односно восок? Еве неколку предлози: Нови свеќи По изгорена свеќа, восокот може да се искористи за нова с…

Фетиши – малите тајни во сексот

И мажите и жените имаат фетиши, ги возбудуваат секакви работи за кои некој можеби ќе смета дека се луди или перверзни. Секогаш сексот и фетишот биле сметани за табу тема во нашата култура. Сепак, кога…

Топ 3 совети за убавина (2)

1.Маска за мрсна кожа Состојки: 1 лажичка мед, 2 лажички лимонов сок, 1 киви, 1 лажица густин, босилок (чај) Подготовка: Во лажичка мед додајте 2 лажички лимонов сок и мешајте. Со прстите натапкајте н…

Што треба да знаеме за алергиите?

Алергиите претставуваат невообичаен одговор на нашиот имунолошки систем, кои настануваат поради различни фактори од околината (антигени или алергени). Симптомите на алергиската реакција можат да биде …