Фитнес за поквалитетен живот

Фитнес означува состојба на добро физичко и ментално здравје, добра физичка состојба која настанала како производ на редовни физички вежби и правилна исхрана. Тоа  би значело да се чувствувате добро в…

Свежо цедени сокови за извонредна кондиција

За да би биле во одлична кондиција потребна е комбинација од телесна сила, оптимално здравје и сосредоточеност на умот. Секој спортист ќе ви каже дека свежо цедените сокови му даваат сила, моќ и енерг…

Возете велосипед и уживајте активно во природата!

Возењето велосипед е популарна вежба, како за рекреација, така и за намалување на телесната тежина. Можете да уживате во природата сами или заедно со вашето друштво, а освен тоа и физички се активират…

Паркур – вештина на надминување на пречките

Паркур  (Parcours) е вештина формирана во Франција под името art du déplacement (уметност на движење), од страна на Дејвид Бел. Еден од неговите основни принципи е едноставноста, односно движење по кр…

Фудбал – најпознатиот и најпосакуваниот спорт на светот

Во денешно време, фудбалот е еден од најпопуларните спортови на светот, поради едноставните правила и минималната опрема. Денес се игра на професионално ниво во повеќе држави. Во голем дел од светот, …