Кога е најдоброто време за тренинг?

Недостатокот на резултати и време, се двете важни работи кои луѓето најчесто ги наведуваат како причини за нередовно вежбање. За многумина од вас, најдоброто време за вежбање е она време кое се вклопу…

Употребувајте хељда и потхранете го мозокот

Хељда претставува семе од растението Fagopyrum esculentum кое потекнува од Азија и Сибир, каде се користела како една од основните намирници во исхраната, од која се подготвувале каши. Денес е најпопу…

Харитаки – лек што ги отфрла сите болести

Харитаки е плод на дрвоto Terminalia chebula кое расте во шумите на Индија и Шри Ланка. Според верувањата, настанало од капка на амрит (вечниот нектар) која паднала на земјата од небото. Поради своите…