Диња – извонредна храна против рак

Не дебелее, освежува и богата е со витамини – три доволни причини да јадете диња. Но за да можете во целост да уживате, одберете ги само оние кои се зрели. Дињата претставува едногодишна билка која пр…

Дукан диета – револуција во трајното губење килограми

Дукан диета е начин на исхрана кој ќе ви овозможи ефикасно да се ослободите од вишокот килограми на долгорочен план. Доколоку сте љубител на месо и млечни производи, ова е тоа што го чекавте! Дуканова…

Слива – од Вавилон до вашиот двор

Слива (лат. prunus domestica, prunus instititia) е вид овошје, кое потекнува од Азија, каде што била познато уште во античките времиња. Од старите записи дознаваме дека ги украсувала висечките градини…