Бакар – претставник на микроелементите

Бакар е претставникот на микроелементите, што би значело дека на човековото тело му се неопходни многу мали количини од овој минерал за да може истото да функционира нормално. Без разлика на количинат…

Леблебија против анемија

Леблебија, наут или солен грав (Cicer arietinum) се имиња за едно исто растение, мешунка богата со белковини. Семето на оваа мешунка е слично на зрно соја или сушено зрно грашок, има светлокафеава бој…