Запек – зошто се јавува и како да се справите со него?

Се смета дека околу 10% од луѓето во развиените земји страдаат од констипација, опстипација или запек. Дел од овие проблеми можат да се објаснат со модерниот начин на живот, неправилната исхрана, конс…

Дебелина – болест на модерниот човек

Дебелина е хронична болест која се карактеризира со прекумерно натрупување масти во организмот и зголемување на телесната тежина. Првобитно се сметало дека е само естетски проблем, но сега се знае дек…

Грејпфрут диетата топи килограми!

Грејпфрут диетата е нискокалорична диета, па за кратко време се губат многу килограми. Олеснително е што не треба да броите калории, ниту пак да ја мерите храната точно до грам. Оваа диета трае 7 дена…

Гравиола – растение кое лекува рак

Гравиола (Annona muricata) е зимзелено растение со потекло од Централна и Јужна Америка. Денес расте во Мексико, на Карибите, Колумбија, Перу и Венецуела, а може да се најде и во некои делови на Африк…