Нема болест која не се лекува со нане

Според грчкиот мит Мента била нимфа која била прогонета од богот на подземјето Хад. Ја спасила кралицата Персефона претварајќи ја во нане. Се смета дека нането потекнува од Далечниот исток. Го има ско…

Сребрена вода – колоиден природен антибиотик

Лекот е секогаш во природата. Сребрената вода претставува колоиден природен антибиотик. Се добива со присуство на електролиза на чисто 99.99% сребро во чиста дестилирана и деминерализирана вода. Посто…

Рицинусово масло – парадоксален лек

Рицин е еден од најсилните отрови на светот, но неговото масло воопшто не е токсично, всушност е лековито. Се добива од растението рицинус лат. Ricinus communis. Поради своите лековити својства народн…

Мајоран – ароматичен лек

Мајоран (Majorana hortensis Moench. – Origanum majorana) е растение кое припаѓа на семејството Labiatea. Медицинско име му е Herba majoranae. Во стариот Египет бил посветен на богот Озирис, а се…

Тиква – идеален природен лек

Тиквата е растение од фамилијата Cucurbitaceae и потекнува од Централна Америка. Според хранливата вредност, има водечка улога. Позначајни видови се обична, готварска, мускатна, печенка. Тиквата е зна…