Ова сигурно не сте го знаеле за хомеопатијата!

Хомеопатијата претставува медицинска наука, чија цел е поттикнување на природниот капацитет на самолечење и самоодбрана на организмот. За разлика од другите начини на лечење, нема штетни несакани ефек…

Моќта на позитивните афирмации

Кога станува збор за техники кои можеме да ги користиме за подобрување на сопствениот живот, афирмациите се едни од најпознатите техники, кои се користат од се’ поголем број на луѓе во денешно в…

Мито Тасевски: Репризи има само во митовите, затоа, користете го времето до максимум

Мито Тасевски, психолог и гешталт советник, е автор на боенката за возрасни “Фокус Мандала“, новитет во Македонија, кој е последица од потребата за наоѓање на нови начини за справување со стресот. Сак…