СТОП за забоболката на природен начин

Пред да ви препорачаме неколку природни лековити начини за да се справите со оваа непријатна и несакана појава, нагласуваме дека единствениот начин за да ја избегнете или намалите истата е со редовна …

Заштитете се од комарците!

Комарците и сличните инсекти најчесто напаѓаат пред да зајде сонцето или навечер. Ги привлекуваат  боите, како и движењата кои ги правиме. Најмногу ги привлекува црна, сина и црвена боја. Исто така, к…

Како се подготвува рижото?

Оризот е познат као додаток со сос или месо, но може да се подготви на многу интересни начини и да претставува главен оброк. Одвоивме 2 рецепти: 1.Рижото со пилешко месо Состојки за 4 луѓе: 2 филети п…

Дизентерија

Дизентерија е инфекција која е предизвикана од грам – негативната бактерија Shigella која резултира со водлеста дијареја (пролив). Постојат 4 типа на Shigella, и сите предизвикуваат заболување н…