Диета според хороскопските знаци

Овој период е идеален за намалување на телесната тежина. Прочитајте како е тоа поврзано со хороскопските знаци! Овен: Овните брзо слабеат. За нив е препорачлива диетата базирана на протеини, многу мес…

Мигрена

Мигрената претставува вид на главоболка од која страда околу 25% од населението. Тоа е најтешкиот облик на главоболка, со јака пулсирачка бол и се јавува во вид на напади кои траат до 24 часа или неко…

Како да се ослободите од болките во грбот?

Речиси 80% од возрасната популација барем еднаш во животот имале искуство со појава на болки во грбот. Ваквите болки најчесто настануваат како резултат на недоволна физичка активност, неправилно држењ…

Масажата како најстар метод на лечење

Дали сте знаеле дека во светот постојат преку 80 различни видови масажа? Масажата припаѓа истовремено во класична и алтернативна медицина, како една од најстарите методи на лечење. Потекнува од Кина и…

Направете пауза и опуштете се!

Стресот е неизбежен и затоа е многу важно одвреме навреме да се исклучите од се` и да се опуштите на кратко. Доколку барате нови начини да се ослободите од стресот и да го најдете својот одамна изгубе…