Како да се ослободите од стриите?

Стриите се појава на кожата, оштетување на сврзното ткиво како резултат на губење или добивање килограми, во растењето, или во бременоста. Исто така се јавуваат поради генетско наследство, количествот…

Сигурно не сте го знаеле ова за ароматерапијата…

Ароматерапијата е форма на алтернативната медицина со користење етерични масла (растителни материјали). Сеуште нема докази за ефикасноста на ароматерапијата при лекувањето на болестите или состојбите,…

Шведска масажа – опуштање на сите сетила

При зголеменото работно време, и големиот број на обврски кои стануваат тренд во денешницата, сите бараме начини како да избегаме од напнатоста, стресот, негативната енергија и се надеваме на повеќе о…

Бадемово масло – друг збор за нега на кожата

Лековитите својства на бадемовото масло се познати уште од античките времиња на Медитеранот, а неговата примена е универзална. Се користи за целокупната заштита на телото, а исто така и во исхраната. …

Ублажете ги менструалните болки на природен начин

Нагли промени на расположение, лоша концентрација, замор, зголемен апетит, лоша координација, подуеност и отеченост, осетливи и болни гради, главоболка, болки во стомакот…. драги дами, дали ви з…