Матична млеч – суперхрана од пчелината кошница

Матичната млеч. или доколку преферирате – royal jelly, е врвот на пчелините производи. Нејзината лековита способност помага при голем број на болести, а многу нутриционисти ја сметаат за најсовр…

Апитерапија – тајната на варениот мед

Апитерапија (од apis-пчела) претставува употреба на производи од пчела – мед, прополис, полен, пчелин отров, матична млеч и восок, кои се секако, препознатливи во денешницава и кои се употребува…