Трикови за побрз метаболизам

Ви се чини ли некогаш дека упорно се обидувате да ослабете, држите диети или напорно вежбате, но едноставно нема видлив ефект? Одговорот е – или ви се успорил метаболизмот или имате лоши навики. Еве н…

Хималајска сол – совршеност во кристалната структура

Хималајска сол е единствена сол која има совршена кристална структура. Од таква структура телото може, без многу напор, лесно и едноставно да ги апсорбира сите вредни минерали и елементи. Воедно, оваа…

Јапонска диета

Кога станува збор за јапонскиот начин на прехрана, акцент се става на уживањето и убавината на послужената храна, која се служи во мали порции, се јаде полека и никогаш не се преминува адекватната кол…

Рабарбара – заборавениот лек

Рабарбара, равен или лат. Rheum rhabarbarum, иако е зеленчук, во САД, во 1947 година, е донесена одлука да се смета за овошје. Поради своите лековити својства се кориси во Кина веќе илјадници години, …

Кембриџ диета

Кембриџ диетата е осмислена во Велика Британија. Според оваа диета дневниот внес на калории треба да биде во опсег од 440-1500. Овој вид на исхрана го осмислил д-р Алан Хауард во 70-тите години на 20-…