Матична млеч – суперхрана од пчелината кошница

Матична млеч – суперхрана од пчелината кошница

read more
Мандарини – совршено овошје за зимските денови

Мандарини – совршено овошје за зимските денови

Мандарината (Citrus tangerine) е билка која припаѓа на фамилијата Rutaceae, од родот агруми. Претставува зимзелено дрво со широки листови, а плод сличен на...
read more
Медицински печурки – реиши, шитаке, маитаке

Медицински печурки – реиши, шитаке, маитаке

Денес во светот се познати околу 140 000 видови на печурки, од кои најкористени во алтернативната медицина се реиши, шитаке и маитаке, наречени ме...
read more
Алги – исклучителен морски зеленчук

Алги – исклучителен морски зеленчук

Алгите се подводни морски треви, кои многумина ги нарекуваат морски зеленчук. Сите што ги пробале се согласуваат дека имаат единствен вкус. Вк...
read more
Африкански шеа путер – лек со многубројни намени

Африкански шеа путер – лек со многубројни намени

Шеа путерот се прави од плодот на карите шеа дрвото. Сировиот, непреработен шеа путер содржи витамини и минерали, како на пример витамин А, Е, к...
read more