Најлесните мејк-ап трикови кои треба да ги знае секоја жена

Постојат неколку мејк-ап трикови, кои можат многу да ви ја олеснат уметноста на шминкањето, особено кога се брзате и немате многу време. Применете ги овие трикови, и веднаш ќе ја забележите разликата.…

Техники за привремено зголемување на усните

Еден од најголемите трендови на 21-от век претставува зголемувањето на усните, кои денес се симбол на сексапил и атрактивност. Голем број на различни методи се нудат, за да се постигне посакуваниот еф…

Како совршено да ги исцртате веѓите?

Еден од најважните сегменти на лицето на една девојка претставуваат веѓите за кои се поминува долго време во дефинирање на нивната форма и изглед, а воедно и најчесто се прават и најкатастрофалните гр…

7 клучни правила за совршено нанесување на кармин

Во зачетоците на козметичката индустрија, карминот бил клучното парче шминка  во несесерот на секоја жена. Денес, жените знаат по малку и да го подзаборават него и неговата моќ, осврнувајќи се повеќе …

Ноктите зборуваат за вас, средете ги во неколку едноставни чекори

Ноктите зборуваат многу за нас и нашиот животен стил. Секој ќе ги забележи убаво средените нокти, но исто така и валканите, неуредни изгризeни нокти се мета на погледите. Затоа треба да се грижиме за …