Островот Олхон – шаманска оаза на Бајкалското Езеро

Олхон е најголемиот остров на централниот дел од Бајкалското езеро, а се одликува со интересни пејзажи, преполн е со контрасти, обликуван во текот на 20 милиони години, преку тектонски движења. Поседу…

4 Алкохолни коктели

Whiskey sour 5 цл. Бурбон виски 3цл. Лимонов сок 3 цл. Шеќеров сируп Изматена белка од јајце (по желба) Ставете ги состојките во шејкер, измешајте ги добро и сипете ги во кратка чаша. Декорирајте со п…

Коктел: Redheaded slut

Состојки: * 100 мл ликер од праска * 100 мл Јегермајстер * 150 мл сок од брусница Подготовка: Ставете ги сите состојки во коктел шејкер полн со мраз и потресете го добро. Служете во кратка или долга ч…

Коктел: Blue lady

За подготовка на овој брз и интересен коктел – Blue lady, потребно ви е: 250 мл. Џин 250 мл. Curaçao (сино) 250 мл.  сок од лимон Подготовка: Во шејкер со мраз ставете ги сите состојки, измешајт…

Топ 3 есенски коктели

Ви претставуваме 3 интересни и освежителни есенски коктели, кои задолжително треба да ги пробате. Почувствувајте ја есента со своите бои и мириси и уживајте во вашиот пијалок! 1.Коктел од ванила, круш…