Топ 3 совети за убавина (2)

1.Маска за мрсна кожа Состојки: 1 лажичка мед, 2 лажички лимонов сок, 1 киви, 1 лажица густин, босилок (чај) Подготовка: Во лажичка мед додајте 2 лажички лимонов сок и мешајте. Со прстите натапкајте н…

Убавина за 20 минути (Дел 2)

Многу често се случува вашата коса да е испукана или безживотна, и покрај употребата на скапите шампони, балсами или препарати за коса. Лекот за ова е – користење на домаши препарати. Најдобро е да ѕи…

Совети за секој тип кожа

Mаските за лице се едни од најупотребуваните препарати за грижа на лице во денешницата. Се препорачуваат за различни типови на кожа, во зависност од начинот на нивна употреба и целта која сакаме да ја…

Искористете ја смоквата за нега на лицето

Смоквата е едно од најбараните овошја, кое симболизира мир, плодност и добра состојба. Се подготвува на различни начини, и покрај тоа што може да се јаде свежа или сува, се користи за разубавување на …

Праска за негувано лице

Праската е интересно и хранливо овошје, има прекрасен вкус но и голема хранлива вредност. Таа, секако може да се искористи и за благотворно дејство врз кожата, која со редовна нега и грижа, може да ст…