Влијанието на здравата исхрана врз расположението

Среќните луѓе се и здрави луѓе поради влијанието на здравата исхрана врз расположението. Здравата исхрана опфаќа балансирано количество на протеини, јаглехидрати, масти, витамини и минерали. Здравата …

Навика за читање кај деца

Читањето книги е една од најголемите причини за правилен развој на една млада личност, која почнува уште во нејзиното детство. Без разлика на жанрот, истражувањата укажуваат на голем број бенефиции со…

Цицање на палецот кај децата

Цицањето е природен рефлекс кај бебињата, тие на тој начин се смируваат кога се уморни, гладни или кога им е здодевно. Научниците тврдат дека цицањето им дава чувство на задоволство. Бебињата се раѓаа…

Опстојување во несреќна врска поради страв од осаменост

По сите долги часови посветени на размислување и по сите обиди за донесување на најдобрата одлука, повторно е присутно познатото опстојување во несреќна врска поради страв од осаменост. Успесите на чо…