Криолиза за отстранување на масните наслаги

Криолиза – метод започнат од американската компанија Zeltiq која има произведено апарат со исто име наменет за ладење на кожата и анестезија. Во Канада и Европа, овој апарат се користи за отстра…

Грејпфрут – најјакиот природен антибиотик

Грејпфрут (Cirtus paradisi) претставува тропска билка од фамилијата на аргуми со горчлив вкус. Тоа е зимзелено дрво кое вообичаено расте до 6 метри. Плодот е светло жолт до зеленкаст, а постои и сорта…