Скокање на јаже – со враќање во детството до вита става

Ви здодеа ли лентата за трчање и елиптичниот велосипед, а се уште ви се потребни кардио вежби? Сетете се на една од омилените детски игри, скокање на јаже!  Скокањето на јаже е една од најефикасните к…

На што се палат мажите?

Во овој текст сосема сигурно нема да наидеме на премногу изненадувања. Иако мажите, како и жените, можат да се палат на бројни работи, ќе ви издвоиме неколку најчести карактеристики: Гради – Иак…

Зошто апостолките се најчест, но и најлош избор за Вашите нозе?

Истражување спроведено од Auburn University, вели дека кога се чекори со апостолки, прстите се стегаат и се згрчуваат, а петицата е крената во воздух со тоа доаѓа до истегнување на плантарна фасција,(…

Парчиња за визуелно сокривање на недостатоци

По зимскиот  период исполнет со дегустирање на секаква храна, пролетта е време кога треба да ги вложиме силите за да намалиме некој килограм, но и да искористиме некој визуелен трик. Со години и насек…

Излечете ги плускавците на природен начин!

Плускавци се добиваат најчесто поради носење нови или неквалитетни чевли или работејќи без соодветна заштита за раце. Често пати луѓето се обидуваат да го дупнат плускавецот, што е погрешно, бидејќи т…