Како да се справите со зголемена температура?

Зголемена температура најчесто укажува на присуство на некакво воспаление во организмот и ве предупредува дека вашето тело во тој момент не поседува идеален здравствен и имунолошки баланс.  Нормалната…

Нега на лицето со зелен чај

Зелениот чај е еден од најздравите чаеви, кој освен како напиток, одамна е омилен во народната медицина и козметика. Јапонските гејши го користеле за одржување на убавината на кожата. Еве 3 брзи совет…

Линцура – специфична и корисна билка од природата

Линцура (лат. Gentiana Lutea) е повеќегодишна билка која достигнува висина до 1,5 метри, со жолтеникави цветови. Најзастапена е на планински ливади и околу грмушки и пусти места, а позната е по тоа шт…

Лубеница – вкусна, хранлива и лековита

Гаси жед, отстранува умор, го подобрува расположението, дава енергија и елан за работа, а се препорачува и во исхраната кај луѓето кои страдаат од болести на срце, крвни садови, жолчка и црн дроб. Луб…