Што да спакувате за безгрижен одмор?

Доаѓањето на летото е и време за годишен одмор и патување. Без разлика дали летувањето е на пократок или подолг период, со себе носи мала дилема што се да се спакува, а притоа да не се намачите со неп…

Средете го шкафот за новата сезона

Средувањето на шкафот за наредната сезона може да биде тешко. Многу луѓе или немаат време, или немаат желба да го средуват. Но, кога ќе треба набрзина да пронајдете нешто, настанува вистински хорор. С…

Зошто апостолките се најчест, но и најлош избор за Вашите нозе?

Истражување спроведено од Auburn University, вели дека кога се чекори со апостолки, прстите се стегаат и се згрчуваат, а петицата е крената во воздух со тоа доаѓа до истегнување на плантарна фасција,(…

Рамни стапала – проблем кај децата

Рамните стапала можат да бидат вродени и стекнати. Стекнати рамни стапала обично се предизвикани од недоволна и неправилна активност на децата во првите години на животот, додека кај вродените е прису…

Челзи чизми – задолжително за оваа сезона

Челзи чизми – шеесеттите се враќаат на големо! Преку едно едноставно и многу ефективно парче во вашиот плакар!  Нешто без кое буквално не смеете да се оставите оваа сезона есен-зима. Оваа година…