Научете како да го смирите духот со помош на медитација

Поради големите секојдневни стресови, се јавуваат физички и емоционални проблеми. Се верува дека стресот е причината за 75% од болестите. Забрзаниот начин на живеење и барањата од општеството не’…

Јавањето коњи е одлична вежба

Јавање коњи е добра форма на вежбање која има многу предности и за кардиоваскуларниот систем и за кондицијата на мускулите. Иако може да изгледа дека јавачот е пасивен, еден час јавање може да согори …

Мандарини – совршено овошје за зимските денови

Мандарината (Citrus tangerine) е билка која припаѓа на фамилијата Rutaceae, од родот агруми. Претставува зимзелено дрво со широки листови, а плод сличен на портокал, чија кора многу полесно се лупи, а…

Лаванда – кулинарска и лековита драгоценост

Лавандата (Lavandula Officinalis) се култивира низ многу земји ширум светот, но најквалитетната се добива од Хрватска, од островот Хвар. Во историјата и’ се придавале различни својства, а сушени…

Масажата како најстар метод на лечење

Дали сте знаеле дека во светот постојат преку 80 различни видови масажа? Масажата припаѓа истовремено во класична и алтернативна медицина, како една од најстарите методи на лечење. Потекнува од Кина и…