Изберете ги вистинските очила за сонце!

Изборот на очила за сонце може да биде голема главоболка. Плутонит или поликарбонат, дилеми, двоумења, еве неколку совети кои може да помогнат во изборот. Очилата треба да ги имат следните особини: За…

Кружни очила – ретро времето доаѓа пак!

Moдните додатоци кои се популарни ова лето земаат се’ поголем замав, а меѓу нив, секако, се наоѓаат и округлите очила за сонце, делумно инспирирани од т.н. ленонки на Џон Ленон. Овој вид на очил…

10 совети за шминкање за жени кои носат очила

Во денешно време, носењето очила не мора да биде естетски проблем, бидејќи понудата е богата со модели за сите стилови и форми на лица. Некои луѓе кои немаат диоптрија, одбираат да носат очила како мо…

Контактни леќи или очила – прашање е сега

Што е подобро, контактни леќи или очила? Веројатно сите луѓе со очни проблеми барем еднаш се запрашале која варијанта е подобра за нив. Повеќето се плашат од носење леќи, бидејќи е потребна адаптација…