Стоп за мачнината при патување!

Болест на движење, морска болест или кинетоза е природна реакција на организмот на движењето. Симптомите на оваа болест вклучуваат вртоглавица, гадење, ладна пот, главоболка, повраќање и сл. Најчесто …

Норвешките фјордови се пејзаж кој треба да се доживее

Препознатливи по својата единствена убавина, фјордовите на Норвешка не можат да се опишат со зборови. Стрми зелени планини, силни водопади и прекрасни пејзажи се сликата која треба да се доживее. На з…

Загреб – спој на минатото и иднината

Потрагата по дестинација од соништата сепак не мора да значи дека ќе ја најдеме токму на другиот крај на светот. Овој пат, за промена, ви нудиме нешто поблиску до нас, а сепак квалитетно и европско, к…

Санторини – луксузна убавина за прекрасен одмор

Доколку мечтаете за бајковита летна дестинација, која целосно ќе ве натера да заборавите на реалноста, островот Санторини со фасцинантните градби и енергија е совршеното место на кое треба да го помин…

Неопходни нешта за кратко патување

Без разлика на релацијата која сте се одлучиле да ја посетите, доколку станува збор за пократко патување со краток престој, постојат одредени нешта кои ќе ви бидат неопходни, но истовремено ќе ви овоз…