Стоп за мачнината при патување!

Болест на движење, морска болест или кинетоза е природна реакција на организмот на движењето. Симптомите на оваа болест вклучуваат вртоглавица, гадење, ладна пот, главоболка, повраќање и сл. Најчесто …

Амброзија – бесмртен плевел

Амброзија (лат.Ambrosia artemisiifolia) е плевел кој предизвикува непријатни алергиски реакции и произведува голема количина на полен, кој е силен алерген. Потекнува од Америка, од каде е дојдена во Е…

Што да правите кога вашето дете ќе се разболи?

Родителството е привилегија, вие сте пример на своите деца и трудете се секогаш да го претворите негативното во позитивно. Вашето дете се разболело? Не очајувајте, не викајте, не покажувајте нервоза &…

Дехидратација

Дехидратација на организам е состојба која се јавува поради зголемена телесна температура, дијареа (пролив), треска или повраќање. Поради овие симптоми, телото губи голема количина на вода и електроли…

Кумин

Куминот (Cuminum cyminum) е билка со силен мирис, со потекло од Египет, која се одгледувала претежно на Медитеранот, но и во арапските земји, во Индија, Турција и Кина. Најголемата грешка што воопшто …