Што го подобрува помнењето?

За да се зачува меморијата, потребно е таа редовно да се вежба. Интелектуалните капацитети се намалуваат кога мозочната активност е ограничена, слично на спортистот кој ја губи кондицијата кога не тре…

Јаболко за здрави заби и добро помнење

Јаболкото претставува едно од најкултивираните стебла во светот. Плодот има освежувачки, кисело-слаткаст вкус и карактеристичен мирис. Постојат многу сорти на јаболка (околу 10.000), кои меѓусебно се …