Трикови против прекумерното потење

Потењето е незгодна, ама дефинитивно актуелна тема, особено во топлиот дел на годината. Прекумерното потење претставува голем физички, но и емоционален проблем кај луѓето. Освен редовното туширање и м…

Како да се борите со телесните мириси?

Телесните мириси најчесто се јавуваат како резултат на потење на кожата. Иако потта не мириса, бактериите кои живеат на површината на нашата кожа се потхрануват и ја разложуваат во ароматични масни ки…

Габични инфекции на нокти: проблем кој се повторува

Габичнитe инфекции се oштетувања кои настануваат од внатрешната страна на плочката на ноктот и понатаму се шират на целата негова површина. Карактеристично за нив е менување на бојата на ноктот, тврдо…