Пролетна Шминка

По сезоната која имаше акцент на интензивна и потемна шминка, и комбинација на темни нијанси и кармини – пролетната шминка е инспирирана од текстури и бои на текстил, која беше претставена во мо…

Компир – дар од природата

Компир (Solanum tuberosum), скромна намирница која припаѓа на фамилијата Solanaceae и има важна улога во развојот на човештвото. Се нарекува подземен резервоар на енергија, бидејќи изобилува со скроб …

Само за авантуристи: Пеинтбол – спорт во природа

Пеинтбол во последниве 20 години станува еден од најинтересните спортови што се игра во природна средина. Се проценува дека активно го играат над 15 милиони луѓе низ целиот свет. Ова е игра која прв п…

Отворете ги вратите од домот за природата

Човештвото во своите почетоци било тесно поврзано со природата. Со други зборови, природата била нашиот дом. Денес сме доста дистанцирани од неа, поголемиот дел од времето го поминуваме во зградите и …

Натуропатија – лекување на природна база

Натуропатија е здравствена дисциплина која се базира на лекување на природна база. Иако терминот настанал во 1895 година, овој тип на медицина се практикувал стотици години. Телото има способност да с…