Шумливи таблети – да или не?

Шумливи таблети се таблети кои се дизајнирани да се стопат во контакт со вода или некоја друга течност. Овие таблети најчесто се користат за чистење на организмот или витамински додаток. Сепак, тие не…

Неколку здрави навики за вашиот вид

Научете како со неколку здрави навики можете да го зачувате вашиот вид, и да го намалите заморот. Денес користење на компјутер не е повеќе луксуз, туку потреба. Луѓе на сите возрасти го користат за уч…

Кaко да се надмине пушењето во тинејџерскиот период?

Еден од највлијателните фактори кои се значајни за развојот на адолесцентот претставува неговата околина, и навиките кои преку неа ќе ги стекне. За жал, кога зборуваме за навики, несомнено се спомнува…

Рамбутан – хранливо и чудно овошје

Рамбутан (лат. Nephelium lappaceum) претставува тропско овошје кое денес се смета за едно од најчудните во светот според својот изглед. Тоа потекнува од малајскиот архипелаг и денес може да се најде с…

Аронија – чудесна бобинка која штити од инфекции и радијација

Аронијата (Aronia melanocarоa), претставува грмушка која расте до и 2 метра во висина. Нејзините плодови се ситни, мали, темносини бобинки, собрани во гроздови од по 10 – 15 бобинки. Наликува на боров…