Педофилијата и виртуелниот свет

Дали живееме во атмосфера на виртуелниот свет? Дали сме свесни за проблемот на педофилија како дискурс на сексуална злоупотреба на деца преку интернет? Ова се дел од прашањата за кои најчесто општеств…

Фригидност, проблем на модерната жена

Модерните терапии покажуваат дека 30 до 90 % од жените не можат да постигнат оргазам, како и дека фригидноста е се’ почеста појава, а лекувањето е долг процес. Фригидноста кај жените се јавува о…

Кaко да се надмине пушењето во тинејџерскиот период?

Еден од највлијателните фактори кои се значајни за развојот на адолесцентот претставува неговата околина, и навиките кои преку неа ќе ги стекне. За жал, кога зборуваме за навики, несомнено се спомнува…

Тинејџерска депресија – проблем на 21 век

Депресијата претставува еден од сериозните проблеми на 21-от век, кој не ги одминува ни тинејџерите, кои во периодот на пубертетот доживуваат бродолом од емоции. Тенка е линијата помеѓу минлив период …

Проблем со вишок килограми кај децата

Голем е бројот на деца со прекумерна тежина, а главните причини за тоа се недостаток на движење и неправилна исхрана. За овој проблем најодговорни се родителите, бидејќи тие треба да бидат примери за …