Запек – зошто се јавува и како да се справите со него?

Се смета дека околу 10% од луѓето во развиените земји страдаат од констипација, опстипација или запек. Дел од овие проблеми можат да се објаснат со модерниот начин на живот, неправилната исхрана, конс…

Карцином на бели дробови

Карцином на бели дробови настанува кога клетките на здравото белодробно ткиво започнуваат неконтролирано да се размножуваат, претрпуваат структурни промени, при што формираат туморска формација во бел…