Кокос – магично дрво од легендите

Кокос или кокосова палма (Cocos nucifera) расте во тропски региони, како што се брегот и островите во Пацификот и Индискиот Океан. Легендата вели дека потекнува од Полинезија, од семето кое настанало …

Уредувањето на домот и хороскопските знаци

Домот е просторот од каде што ја црпиме енергијата. Но, истовремено неговото уредување го отсликува хороскопскиот знак во кој сме родени. Прочитајте како вашиот хороскопски знак го уредува својот дом,…

Машко здравје: Самопреглед на тестиси

Како што секоја жена треба да прави самопреглед на градите барем еднаш месечно, истото важи и за машката популација. За навремено откривање на ракот на тестиси и негово лекување, како и други болести …

Мисо супа – противник на рак и радијација

Мисо супа (јап. misoshiru ) е домашна супа од Јапонија. Се состои од бујон (бистра супа) наречен “dashi” и од други состојки во зависност од вкусот. Јапонците оваа супа ја подготвуваат со варење на во…

Што кажува вашиот подзнак ?

Вашиот подзнак понекогаш е побитен и посилен од самиот хороскопскиот знак, бидејќи тој одредува на кој начин ве гледаат луѓето. Поточно, подзнакот не’ претставува какви сакаме да се прикажеме, о…