Што сте правеле во претходниот живот?

Ако сте родени под знакот: ОВЕН: Во претходниот живот сте биле рамнодушни и емоционално зависни од другите, така што сега за вас е многу битно во емоционалниот живот да превземете иницијатива, да инси…

Хипохондрија – страв од тешки болести

Хипохондрија е страв од тешки болести. Секојдневните осцилации на притисок, чукање на срцето, болка во градите, вкочнаетост, пецкање и сл. симптоми се толкуваат како знак на хипохондрија, што е заедни…

Комбуха – еликсир на долговечноста

Комбуха „печурката“ е позната ширум светот, уште одамна, а особено популаризирана последниве петнаесет години. Ја нарекуваат руска, јапонска, кинеска и индиска чајна печурка. Првите записи датираат од…

Витамин Б17 во борба против рак

Витамин Б17 познат како лаетрил или амигдалин, е природна супстанца која што се наоѓа во многу намирници. За прв пат бил откриен во 1830 година, во горчливиот бадем, а Ernst. T. Krebs, Jr. (1912 – 199…

ХПВ

ХПВ (HPV – Human Papiloma virus) е најпознатиот вирус после ХИВ, пренослив по сексуален пат. Ги напаѓа кожата и слузокожата на различни делови од телото, и кај мажите и кај жените. ХПВ има околу…