Влијанието на здравата исхрана врз расположението

Среќните луѓе се и здрави луѓе поради влијанието на здравата исхрана врз расположението. Здравата исхрана опфаќа балансирано количество на протеини, јаглехидрати, масти, витамини и минерали. Здравата …

Чоколадото го враќа доброто расположение

Чоколадото ни помага во миговите кога од храната бараме “враќање на доброто расположение“. Чоколадото е деликатес, кој се прави од какао и шеќер. Во продажба најчесто се наоѓа во вид на плочки, но мож…

Чаеви за оваа есен

Започнува актуелизацијата на чајот, како најпопуларен напиток за есенските денови. Претходно зборувавме за бенефитите од пиењето чај и благотворното влијание врз организмот, а овој пат ви претставувам…

Какао за здравје и добро расположение!

Какаото претставува зимзелено дрво кое природно расте во долниот дел на источните падини на Андите во Јужна Америка, и претставува извор на какаото и чоколадото. Неговото ботаничко име Theobroma cacao…

Боите и расположението

Боите имаат големо влијание и улога во нашите животи, бидејќи влијаат на расположението. Секој од нас има свој спектар на омилени бои и бои кои не му се допаѓаат. Доживувањето на боите зависи од повеќ…