Кои работи ја прават жената вистинска дама, а кои не?

Жената со стил нема ништо вештачко и претерано, секогаш е чиста и уредно нашминкана, без силикони и претеран накит. Вистинската дама не ја следи модата слепо, таа нема примери кои ги следи, туку добро…

Дизентерија

Дизентерија е инфекција која е предизвикана од грам – негативната бактерија Shigella која резултира со водлеста дијареја (пролив). Постојат 4 типа на Shigella, и сите предизвикуваат заболување н…

Третмани на педикир и маникир – неопходност или каприц?

Педикирот и маникирот се вештини за нега на стапалата и рацете, најчесто фокусирани на кожата и ноктите. Освен за естетски прилики, се користат и од медицински причини, особено кај проблемот со кутику…

Научете го говорот на телото

Забележување на сигналите кои луѓето ги испраќаат со говорот на телото е корисна социјална вештина. Некои луѓе можат тоа да го прават природно, но почесто овие сигнали криво се читаат, или луѓето не с…

Масажата како најстар метод на лечење

Дали сте знаеле дека во светот постојат преку 80 различни видови масажа? Масажата припаѓа истовремено во класична и алтернативна медицина, како една од најстарите методи на лечење. Потекнува од Кина и…