Запек – зошто се јавува и како да се справите со него?

Се смета дека околу 10% од луѓето во развиените земји страдаат од констипација, опстипација или запек. Дел од овие проблеми можат да се објаснат со модерниот начин на живот, неправилната исхрана, конс…

Број 1 во светот – DASH диета

Што би рекле за начин на исхрана со кој за две недели ќе можете да носите еден конфекциски број помалку и ќе имате рамен стомак, без да броите калории или со саати да вежбате? Ова ветување доаѓа со но…

Контролирајте го стресот, ќе ги контролирате и килограмите

„Не се нервирај“ – лесно е да се каже, но тешко се постигнува. Стресот навистина има врска со вишокот килограми, или вишокот килограми предизвикуваат стрес или тие се последица на стресот, или и двете…

Сирење – идеална храна за луѓе на диета

Првите записи за производството на сирење се пронајдени во египетските папируси, пред повеќе од 8000 години. Уште тогаш луѓето забележале дека ако млекото стои подолго време, се претвора во релативно …

TLC диета за здраво срце

Нашиот организам бара одредено количество енергија што му го обезбедуваме преку храната, а недостаток или прекумерност на одредени хранливи материи резултира со појава на разни нарушувања и болести. А…