Со пливање до совршено тело!

Пливањето е активност која постои од кога постои и човекот. Кога пливате не ги оптеретувате зглобовите и ‘рбетот. Хоризонталната положба на телото ја подобрува циркулацијата, а протокот на водат…

Спортско качување, активност за адреналинските зависници

Спортско качување (climbing) е вештина која што постои откако постои и човештвото. Повеќето ентузијасти кои сакаат да се занимаваат со овој спорт, го нарекуваат животен стил. Тоа е активност која што …

Хороскоп и спорт – забава предодредена од ѕвездите

Кој спорт е идеален за вашиот хороскопски знак според општите карактеристики на знаците? Овен Овен е активен знак. Сака спортови со многу адреналин, акција и докажување, но сепак, идеални спортови би …

Танц на шипка – музика, витка фигура и цврсти мускули

Ако ја сакате музиката и сакате да имате витка фигура и цврсти мускули, танц на шипка е идеален избор за вас. За оваа рекреација не е битна градбата ниту кондицијата, и совршено е за сите жени. Првиот…

Уметничко лизгање: рекреативна уметност

Луѓето лизгале со векови, но, уметничкото лизгање се развива дури во 19 век. Англичанецот Роберт Џонс е првиот познат лизгач, но формата и стилот го измислил американецот Џексон Хаинс, кој се смета за…