Арт терапија – третман преку уметничко изразување

Концептот на терапија со уметноста или арт терапија, се однесува на третман преку уметничко изразување. Припаѓа на групата на креативни, заедно со музичката, драма терапија, како и танц, односно терап…

Прегрнувајте се, здраво е!

Секојдневно се трудиме да го подобриме животниот квалитет воведувајќи поздрави навики. Сепак, и покрај сите здрави намирници или модерни физички вежби, најчесто наједноставните нешта можат да допринес…

Какво влијание има музиката врз нашата психа?

Музиката отсекогаш имага големо влијание врз човекот, како на неговата психа, така и на културолошкиот развој на општеството. Музиката служи за опуштање, за забава, за лекување на болести или слични а…

Пилатес – вежби за стимулација на метаболизмот и свеста

Концептот на терапевтскиот ефект врз мускулите го развива германскиот тренер Џозеф Х. Пилатес во 20-тите години на минатиот век. Пилатес својата техника ја развивал и ја подобрувал со надбљудување на …

Борис Најдов: Секогаш бидете позитивни и насмеани, тоа е клучот до успехот

Борис Најдов е млад и амбициозен физиотерапевт кој ужива во својата работа, давајќи им физиотерапевски услуги на пациентите. Ординацијата „Би Медика-Л“ каде љубезноста и професионалноста се основните …