Недостаток на витамини во организмот

Витамините се супстанции кои се вклучени во процесот на создавање на енергија, неопходни се за нормално функционирање на организмот, формирање на клетки и сврзно ткиво, како и други метаболички процес…

Што да јадете после тренинг

Без разлика што спортувате или колкав е интензитетот на вежбите, тренинг е периодот за време на кој вашето тело во поглема или помала мера е изложено на физички напор и сразмерно со тој напор троши ен…

TLC диета за здраво срце

Нашиот организам бара одредено количество енергија што му го обезбедуваме преку храната, а недостаток или прекумерност на одредени хранливи материи резултира со појава на разни нарушувања и болести. А…

Што сте правеле во претходниот живот?

Ако сте родени под знакот: ОВЕН: Во претходниот живот сте биле рамнодушни и емоционално зависни од другите, така што сега за вас е многу битно во емоционалниот живот да превземете иницијатива, да инси…