Чистење на тепих со природни средства

За одржување на хигиената во домот не е неопходно да секој месец да купувате скапи хемиски средства. Теписите можат да се чистат и освежуваат и со природни средства. Сепак, пред да почнете со чистење,…

Кои средства за туширање се најдобри?

Сигурно се сеќавате дека порано луѓето се миеле со сапун. Сега се’ почесто се користат разновидни средства за туширање, најчесто во вид на гел, пена, креми, купки, пилинг и комбинации на масло-к…

Како да направите LUSH сапун?

Без разлика дали ги сакаме за себе бидејќи имаат автентичен мирис или пак, прават совршен подарок – желе сапуните на компании како LUSH знаат да бидат скапи. Уште подобро е тоа што со правење на…

ПИКА болест – потреба за јадење земја, паста за заби, креда, сапун…

Пика претставува нарушување во исхраната што се манифестира со зголемена потреба за конзумирање нехранливи супстанции во период од еден месец или подолго. Името доаѓа од латинскиот збор pica што значи…

Што е Ебола?

Ебола вирусот за прв пат се појавува во 1976 година во Судан и Конго. Името го добива според случајот во село во близина на реката Ебола. За моменталната ситуација во западна Африка се вели дека ова е…