Зачинете го сексуалниот живот со секси помагала

Многу луѓе користат секси помагала, без оглед на различните мислења од поконвенционалната популација, и тоа не само за да го заменат она што не го поседуваат или не им е достапно, туку, пред се’…

Дизентерија

Дизентерија е инфекција која е предизвикана од грам – негативната бактерија Shigella која резултира со водлеста дијареја (пролив). Постојат 4 типа на Shigella, и сите предизвикуваат заболување н…

Кандидијаза

Се проценува дека 75 % од жените барем еднаш се сретнале со кандидијаза. Габичката од родот Candida albicans, која инаку редовно живее во нашиот организам, при одредени услови може да и’ се наруши рам…

Сексот станува подобар после 30-тите

И покрај тоа што велат дека сексот во 30-тите години е најдоброто искуство, поради спојот на сила и енергија, постојат работи за кои многу малку се зборува. Некои луѓе сметаат дека сексот останува ист…

ХПВ

ХПВ (HPV – Human Papiloma virus) е најпознатиот вирус после ХИВ, пренослив по сексуален пат. Ги напаѓа кожата и слузокожата на различни делови од телото, и кај мажите и кај жените. ХПВ има околу…