Педофилијата и виртуелниот свет

Дали живееме во атмосфера на виртуелниот свет? Дали сме свесни за проблемот на педофилија како дискурс на сексуална злоупотреба на деца преку интернет? Ова се дел од прашањата за кои најчесто општеств…

Со секс терапија, до подобра интима

Како сексуалноста стана многу значајна во современо општество, така вредноста на сексуалната терапија стана позначајна. Во многу случаи, незадоволството од сексуалниот однос и губењето на заедничка ин…

Kако да се справите со сопствената сексуална определба?

По повод 3 март или “Денот на лезбејките“, што сеуште претставува табу тема во нашето општество, објавуваме текст во кој објаснуваме како да се справите со сопствената сексуална определба, без страв о…