Зошто е добро пешачењето на плажа?

Се подобруваат рефлексите на стапалата Дали знаете дека на стапалата и дланките постојат точки за сите витални органи во нашето тело? Со одење по песок се стимулираат точките на притисок на долниот де…

Кога е најдоброто време за тренинг?

Недостатокот на резултати и време, се двете важни работи кои луѓето најчесто ги наведуваат како причини за нередовно вежбање. За многумина од вас, најдоброто време за вежбање е она време кое се вклопу…

Зелка за добро здравје

Зелката (Brassica oleracea var. Capitata), настанала со селекција на дивата зелка во подолг временски период. Најстариот вид зелка е пронајден во Древна Кина, 4000 год п.н.е., а позната била и во Анти…

Со краставица до здравје и убавина

Растението Cucumis sativus познато како краставица, се одгледува повеќе од 4000 години и е едно од најстарите градинарски култури. Потекнува од Индија, од каде преку Египет и Грција е пренесена во Евр…

3 брзи диети за предновогодишно слабеење

Ова е период од годината кога најсилно удира предновогодишната еуфорија и освен по совршениот фустан, повеќето девојки се во потрага по совршено брза диета со која ќе го симнат вишокот пред прославата…