Слива – од Вавилон до вашиот двор

Слива (лат. prunus domestica, prunus instititia) е вид овошје, кое потекнува од Азија, каде што била познато уште во античките времиња. Од старите записи дознаваме дека ги украсувала висечките градини…

Sunset sangria

Состојки: 3 лажици шеќер 3 лажици темен рум 3 лажици ликер од портокал 1 зрел портокал исечкан на листови 1 лимон исечкан на листови 2 портокали исечкан на коцки 3 сливи исечкани на коцки 2 стапчиња ц…