Украс во домот: Бегонија

Бегонијата е раскошен едногодишен цвет кој потекнува од тропските делови на Јужна Америка, Африка и Азија. Постојат околу 1400 нејзини видови, кои се разликуваат по цветот, листовите, висината и облик…