Научете да го скротите бесот пред тој да ве контролира вас

Секојдневното темпо со постојаната трка по успех и пари остава последици кај секој од нас, особено на психичкото здравје. Последиците од стресните состојби, кратките рокови и постојаниот притисок се р…

Модни совети за елегантно пополнети жени

Жени со повеќе килограми често се мачат со стилот на облекување, а некои и се откажуваат од модата и трудот да изгледаат убаво. Постојат многу продавници каде што можат да се најдат квалитетни и привл…

Основни совети за машкото облекување

И машката мода е променлива! Сведоци сме на многуте понуди во гардеробата,  но маж со стил нема слепо да ја следи модата. Стилот е сепак знак на препознавање. Обично, додека мажите се облекуваат, разм…

Убави и отровни – совети за третман на украсни растенија

Цвеќето е омилен украс на многу домови, но, меѓу домашните растенија постојат и оние со кои одредени видови на контакт можат да бидат опасни по здравјето, а во екстремни случаи, дури и да предизвикаат…