Зошто плачеме?

Научниците веруваат дека постојат две главни функции на плачење: да се смириме кога сме емотивно потресени и како комуникација со другите, односно, сигнализација на чувства со кои се обидуваме да влиј…

Смеа и солзи – природна терапија за душата и телото

Плачот и смеата опуштааат и се одлична метода во борбата против насобраниот стрес, го подигнуваат имунитетот, па дури и согоруваат калории. Една минута смеење делува на организмот исто колку и 45 мину…