Пире во лимон

Пире во лимон

read more
Ајран – турски национален пијалок

Ајран – турски национален пијалок

Ајранот е турски традиционален пијалок, кој е најраспространет во Централна Азија, но и во доста голем дел од Европа. Во некои азиски држави ај...
read more
Зелено рижото со праз

Зелено рижото со праз

read more
Печен ориз со тиквички

Печен ориз со тиквички

Печен ориз со тиквички е лесен рецепт за главно јадење, но може да се служи и како додаток. Постојат различни варијанти на ориз, од интегрален д...
read more
Песто од грашок

Песто од грашок

Песто е италијански регионален специјалитет. Претставува вкусен сос со босилок и маслиново масло. За да направите песто од грашок ќе ви бидат ...
read more