Трикови за побрз метаболизам

Ви се чини ли некогаш дека упорно се обидувате да ослабете, држите диети или напорно вежбате, но едноставно нема видлив ефект? Одговорот е – или ви се успорил метаболизмот или имате лоши навики. Еве н…

Зголемување на енергијата

Доаѓа пролетта, а вие се чувствувате невитално и заморно? Постојано ви се спие иако сте станале од спиење? Следете ги следниве совети за зголемување на енергијата, и веднаш ќе ги почувствувате резулта…

7 причини за секс

Сексот не е само задоволство или забава. Сексот може да придонесе и за вашето здравје, односно вашето тело. Спроведени се многу истражувања на оваа тема. Некои заклучоци најверојатно сте ги слушнале д…

Градина од соништата

Доколку барате инспирација за уредување на вашата градина, еве ви неколку интересни идеи. Нормално сето тоа зависи од фактот колку средства планирате да потрошите и каков план ќе си направите. Комбини…

Дали љубовта може да му штети на здравјето?

Иако љубовта претставува прекрасно нешто, романтика, еуфорија, убави чувства, сепак, сте се запрашале ли на кој начин таа може да му штети за здравјето? Ова се некои примери поради кои понекогаш и не …